Krojenje tišine: Ko trdo blago usode ukrojiš po svoji meri

0
427
Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay)

Krojenje tišine Danice Ozvaldič je pretresljiv biografski roman o življenju Franca in Terezije se začenja v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Fant, ki mu zaradi bolezni ne pripisujejo nobenih možnosti v življenju, in dekle, ki premore izjemen pogum in moč, skupaj ustvarita zgodbo, ki jo desetletja pozneje zapiše njuna najmlajša hči. Pronicljiv in čuteč dokument časa, prostora ter ljudi.

 

Življenje malega Frančka usodno zaznamuje bolezen, ki mu pri štirih letih vzame sluh, zdravniki pa mu zaradi nje napovedo tudi zgodnjo smrt. Vendar take sodbe presegajo človeško pristojnost.

(Foto: vseknjige.si)

Franček zaradi izgube sluha sicer ne more prevzeti družinskega mlina, vendar po spletu okoliščin in kljub težkim vojnim razmeram postane izjemen krojaški mojster. Na križiščih slovenskega in nemškega sveta, v času, ki ga na vse mogoče načine zaznamuje vojna, išče svoj prostor pod soncem, svoj smisel in poslanstvo. Na nepredvidljiv način se mu začne uresničevati, ko ob cesti, posuti s protipehotnimi minami, zagleda dekle z ruto in nemško čelado na glavi. Nepozabna zgodba o vztrajnosti, veri v dobro, upanju in povezanosti. Romen Krojenje tišine je osebna zgodba, ki bo v navdih vsem generacijam.

Roman naročite TUKAJ.