Osnovnošolcem mariborski transspolni učitelj predaval o njegovi “tranziciji”

0
394
(Foto: ff.um.si)

“Mislim, da moralno ni prav – torej ni vzdržno – da ta absolutno minorna populacija ‘transspolnih oseb’ preglasuje večino normalnih ljudi,” je prepričan psihoanalitik Roman Vodeb, ki se mu zdi logično, da so se starši uprli, ker jim dotični – v žensko napravljen oziroma ‘našemljen’ moški kot učitelj, torej kot avtoriteta, zavaja otroke in jim laže, da je ženska, ker, češ, “da se počuti kot ženska”. To je po mnenju Vodeba z moralno-etičnega, torej filozofskega vidika, absolutno nesprejemljivo.

Pisali smo že, da se je veliko ogorčenih staršev učencev obregnilo ob transspolnega učitelja oziroma učiteljico, ki poučuje na eni izmed mariborskih osnovnih šol. “Na nek način razumem, zakaj so nekateri starši ogorčeni, sem ena od prvih odkritih transspolnih učiteljic v osnovnih šolah. Otroci staršev, ki prisegajo na tradicionalne vrednote, bodo seznanjeni z drugačnostjo,”  je po poročanju Žurnala24 dejal transspolni učitelj Lucienne-Beatrice Krstova.

“Odvzeli so mi zasebnost in me ogrozili. Strah me je,” trdi sedaj po navedbah prej omenjenega medija triindvajsetletni magistrski študent pedagogike in anglistike, ki te dni opravlja 14-dnevno prakso na eni od mariborskih osnovnih šol. Nekaj dni po tem, ko je pričel z opravljanjem prakse, so se namreč na družabnem omrežju Facebook začeli pojavljati zapisi članov skupine Svet roditeljev Slovenije, ki jih moti njena transseksualnost.

Nadaljevanje preberite TUKAJ.