14. Zotkin poletni tabor računalništva 2022

0
108
(Foto: FB Zveza za tehnično kulturo Slovenija)

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in v soorganizaciji Šole prihodnosti Maribor, bo med 13. in 20. avgustom potekal 14. poletni tabor računalništva. Mladi računalničarji se bodo tokrat družili ob reki Kolpi v CŠOD Radenci.

Pod vodstvom prekaljene ekipe mentorjev se bo okoli 30 mladih računalničarjev na zabaven in sproščen način podalo v svet računalništva in programiranja. Glede na predznanje, bodo mladi razdeljeni v tri skupine in poskrbljeno bo tudi za tiste, ki še nimajo izkušenj s programiranjem. Prav tako imajo udeleženci v času tabora možnost izposoje računalnika. Ob pomoči mentorjev bodo mladi v osnovni skupini spoznavali osnove programiranja in sami ustvarili preprosto zabavno igrico. Naprednejša skupina se bo lotila lastnega izziva ali sodelovala v skupinskem projektu pri izdelavi večigralske igre. Skupina samostojnih udeležencev pa se bo udejstvovala na samostojnih projektih s področja sodobnih tehnologij, interneta stvari, umetne inteligence ali navidezne resničnosti.

A mladi ne bodo samo sedeli pred računalniškimi napravami, saj se bodo tudi dovolj gibali na svežem zraku, občudovali izjemno okolico, se kopali v reki Kolpi in možgane pretegovali v sodelovanju s poletno šolo logike, ki bo v CŠOD Radenci potekala istočasno.

Poletni tabor računalništva tudi letos podpirajo podjetja Adacta, Sportradar in GEN-I, ki so prepoznali potencial mladih računalničarjev in pomen strokovnega dela z njimi.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s številnimi partnerji že od leta 1967 za mladino organizira poletne raziskovalne tabore, delavnice in ustvarjalne poletne šole s področij naravoslovja in tehnike, v okviru katerih mladi poučno in ustvarjalno preživijo poletne počitnice. Na poletnih aktivnostih pod skupnim nazivom Mladini prijazna znanost udeleženci taborov ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. Tako mladi dodatno plemenitijo svoje znanje tudi izven šolskih klopi, spoznavajo vrstnike iz drugih krajev, se družijo ter izmenjujejo znanje in izkušnje.

J.S., STA