Koalicija “Za otroke gre!” bo v petek vložila ustavno pritožbo, da doseže odobritev družinskega referenduma!

0
510

Ustavna pritožba, katere namen je odobritev družinskega referenduma, je pripravljena in jo bodo vložili v petek 11. 11. , sporočajo iz Koalicije “Za otroke gre!”

 

“Takoj, ko je Državni zbor sprejel sklep prepovedi družinskega referenduma za zaščito otrok in družin (28.10.), so naši pravni strokovnjaki pristopili k pripravi zahteve za razveljavitev tega sklepa (laično to imenujemo ustavna pritožba). Gre za zelo strokoven pravni tekst na 26 straneh, ki vsebuje odlično pravno argumentacijo, iz katere izhaja, da ustavni razlogi za zavrnitev družinskega referenduma ne obstajajo. V ustavni pritožbi so sistematično predstavljeni različni vidiki, ki jim mora postopkovno slediti ustavna presoja in pod vsemi vidiki je zaključek jasen: v konkretnem primeru sprememb Družinskega zakonika gre za zakon, o katerem je dopusten referendum v skladu s slovensko ustavo. Če bo Ustavno sodišče odločalo v skladu z Ustavo Republike Slovenije, bomo takoj po Božično – Novoletnih praznikih začeli zbirati 40.000 podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin pred upravnimi enotami,” so še sporočili iz Koalicije “Za otroke gre!”

“Moja globoka zahvala in spoštovanje ekipi naših pravnih strokovnjakov za izjemno delo, ki so ga opravili! Ustavno pritožbo še redakcijsko finaliziramo. Takoj, ko bo pripravljena za objavo, jo boste prejeli,” pa je dejal Aleš Primc.

Vabljeni, da se pridružite molitveni pobudi na Brezjah

Od vložitve ustavne zahteve za odobritev družinskega referenduma za zaščito otrok in družin bo na Brezjah, v baziliki Marije Pomagaj, potekala molitev za življenje, otroke, družine in še posebej za družine v stiski.

Molitev bo na Brezjah vsak torek. Ob 18.00 se udeležimo Sv. Maše, po sveti maši pa bo vodena molitev. Vabljeni, da se pridružite! Tisti, ki so vam Brezje predaleč, vabljeni, da organizirate molitvene pobude v svojih krajih.

J.S., Glas za otroke in družine