Mladi tudi v soboto na informativni dan

0
292
(Foto: STA)

Za lažjo odločitev so na fakultetah in v srednjih šolah tudi v soboto pripravili predstavitve programov, ki bodo ob 9. oziroma 10. uri. Za univerzitetno izobraževanje je v prihodnjem študijskem letu na voljo skupaj 20.241 vpisnih mest, na višjih šolah 11.915, na srednjih pa 26.066.

Fakultete, višje in srednje šole so bodočim študentom in dijakom vrata odprle že v petek. Na informativnem dnevu se lahko mladi podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji, s samim poklicem oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja. Pri tem jim tako kot vsako leto z informacijami pomagajo starejši kolegi iz študentskih organizacij, osnovnošolcem pa člani dijaških skupnosti.

Za bodoče ljubljanske študente je tako Študentska organizacija v Ljubljani (ŠOUL) pripravila brošuro z vsemi opisanimi fakultetami in akademijami, voznimi redi vlakov in avtobusov ter zemljevidom mestnih avtobusov. V njej so zbrane tudi informacije o ljubljanski družini ŠOUL in njenih storitvah.

Tisti, ki bodo obiskali fakultete mariborske univerze, se lahko po pomoč obrnejo na tamkajšnjo študentsko organizacijo, katere člani so bili na voljo pred fakultetami. Informatorji v prepoznavni modri barvi ter s sloganom Mene vprašaj so delili letake dobrodošlice s pomembnimi datumi in bodoče študente usmerjali do želenih fakultet. Ključne informacije so še na spletni strani Študentske organizacije v Mariboru v Bruc priročniku.

Na primorski univerzi so bili tudi soboto člani primorske študentske organizacije skupaj s predstavniki študentskih svetov fakultet mladim na voljo z različnimi uporabnimi informacijami.

V okviru informativnih dni so potekali tudi dnevi odprtih vrat študentskih in dijaških domov.

C. R., STA