(POČITNIŠKO) Tine in Bine na poletnem taboru: Nepozabna dogodivščina

0
255
(Foto: KUD Sodobnost)

Teo gre prvič na poletni tabor. Že na avtobusu spozna dva zabavna in malce čudaška fanta. Če kdo, potem bosta znala Tine in Bine teden na taboru izkoristiti do konca! Vendar se nekatere njune navade zdijo Teu precej čudne. Na primer to, da skušata drevesa posaditi na stole. In zakaj hočeta notranjost šotora razdeliti na sektorje?

 

Poletni tabor je nepozabna dogodivščina, pri kateri ne manjkajo peka palačink, igra zastavo krast in taborni ogenj. Pa čeprav Tea začne dajati domotožje in čeprav se s Tinetom in Binetom skoraj izgubi v gozdu, so vsebino slikanice povzeli pri založbi KUD Sodobnost International. Prevod podpisuje Julija Potrč Šavli, ki je prevajalka iz finščine, estonščine in angleščine.

Zakonca Aino Havukainen in Sami Toivonen sodelujeta kot avtorja knjig za otroke, ilustratorja in grafična oblikovalca. Med njunimi najbolj znanimi deli so slikanice iz serije o Tinetu in Binetu. Na Finskem, od koder avtorja prihajata, so bile knjige prodane v več kot milijon izvodih, prevedene pa so v več kot 20 jezikov. Slovenski bralci lahko nebrzdano domišljijo obeh junakov spoznavajo v sedmih knjigah, ki so doslej izšle pri KUD Sodobnost.

C.R.