Sramotno za Ljubljano: Janković je ukinil organiziran prevoz otrok s posebnimi potrebami v šolo in iz šole!

0
680
Ljubljanski župan Zoran Janković je ukinil organiziran prevoz otrok s posebnimi potrebami (Foto: STA)

Zoran Janković je s 1. septembrom ukinil organiziran prevoz otrok s posebnimi potrebami v šolo in iz šole, je sporočil Glas za otroke in družine. Otroci s posebnimi potrebami so do sedaj imeli organiziran prevoz v šolo in iz šole, s tem šolskim letom pa so bili starši obveščeni, da tega ne bo več, ker naj se na razpis ni prijavil noben izvajalec.

 

Toda, da se ni prijavil noben izvajalec, je občina vedela že 20.7.2023. Od takrat bi očina lahko izvedla nov razpis ali pa organizirala prevoz preko mestne uprave ali občinskih podjetij (npr. Ljubljanski potniški promet). Ko je Aleš Primc na seji odbora za občine za predšolsko vzgojo in šolstvo predlagal, naj se ta zadeva uredi, je dobil odgovor, da se je občina odločila, da prevoza ne bo organizirala, so še sporočili z Glasu za otroke in družine. Gre za samotno nagajanje otrokom s posebnimi otroki in njihovim družinam. Več si preberite v pisni svetniški pobudi Aleša Primca Zoranu Jankoviću, ki je v priponki. Družine z otroki s posebnimi potrebami pridite na shod 25.9., ob 14.30, pred Mestno hišo, Jankoviću pokazati, da nismo tretjerazredni državljani, pozivata Aleš Primc in Glas za otroke in družine.

Kaj se bo dogajalo na seji Mestnega sveta, 25.9.2023?

  • Jankovićeva hoče podražiti vrtec za 15%.
  • Jankovićeva večina hoče določiti najmanjšo možno površino na otroka v vrtcu – 2 m2na otroka (priporočeno je vsaj 4 m2).
  • Aleš Primc predlaga ustanovitev neodvisne Komisije za ugotovitev poškodb na kanalu C0 po poplavah, 4. in 5. 8. 2023, v katero bodo strokovnjake tehničnih strok predlagale vse svetniške skupine in samostojni svetniki v Mestnem svetu
  • Aleš Primc zahteva razpravo o katastrofalno neočiščenih cestnih odtokih v Mestni občini Ljubljana in sprejem sklepa, s katerim se Mestni upravi naloži, da zagotovi redno čiščenje in vzdrževanje cestnih odtokov. Deli Ljubljane so ob vsakem malo večjem dežju pod vodo. Neočiščeni odtoki pomenijo tudi, da se velike luže zadržujejo ob cesti. Ko vozniki zapeljejo v njih, z vodo polivajo pešce na pločnikih. To se ne bi dogajalo tako pogosto, če bi bili odtoki redno čiščeni.
  • Aleš Primc predlaga dopolnitev 1. člena Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, v katerega bi zapisali, da se noben člen poslovnika ne sme razlagati tako, da lahko večina prepoveduje ali omejuje razpravo in delovanje opozicije v Mestnem svetu. Janković interpretira 106. člen poslovnika tako, da lahko večina manjšini v Mestnem svetu kadarkoli prepove predstaviti svoja stališča o katerikoli temi.

C. R.