Na natečaju izbran slogan Strpnost do nestrpnosti je strahopetnost

0
146
(Photo: Pixabay)

Na 17. natečaju 100 ljudi 100 čudi v organizaciji Zveze prijateljev mladine (ZPM) Maribor je bil kot najboljši slogan na temo strpnosti izbran slogan Strpnost do nestrpnosti je strahopetnost, ki se ga je domislil Timotej Vališer s Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor.

 

Rezultate natečaja za najboljši slogan in plakat za spodbujanje strpnosti in sprejemanje različnosti so razglasili na današnji prireditvi v Muzeju narodne osvoboditve Maribor v okviru programa Muzej za mir.

Na drugo mesto se je uvrstil slogan Toleriraj, ne buzeriraj! avtorice Lili Makuc in na tretje Če ti nekdo ni všeč, ga ne pohodi, ampak obhodi. avtorja Tila Trinkhausa. Oba prav tako obiskujeta Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo Maribor.

Najboljše plakate so izdelali Ana Kovše s Prve gimnazije, Idol Vrella iz Izobraževalnega centra Piramida in Mia Bratkovič s Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor.

Zahvalo za sodelovanje so prejeli tudi vsi avtorji in avtorice plakatov ter mentorice na srednjih šolah, ki so mlade spodbujale k razmišljanju o strpnosti, so sporočili iz ZPM Maribor.

Na natečaj je letos prispelo 765 sloganov in 11 plakatov, med katerimi je najboljše izbrala komisija v sestavi Tanja Cvitko (Društvo Skrinjica idej), Kornelija Kaurin (ZPM Maribor), Uroš Dokl in Jan Malec Svetel (Muzej narodne osvoboditve Maribor).

Povod za razmišljanje o sloganu in plakatu je bila potujoča mednarodna razstava plakatov z naslovom Toleranca. Projekt kuratorja Mirka Ilića je od leta 2017 in prve razstave v Ljubljani gostoval na 150 postavitvah v 43 državah. “S svojimi močnimi vizualnimi sporočili o strpnosti in medsebojnem razumevanju je nastavil ogledalo že več kot 400.000 ljudem,” so izpostavili v ZPM Maribor.

C.R., STA