Pričarajmo nasmeh: V 20 letih je na Debelem rtiču počitnikovalo že 10.000 otrok

0
301
Letovanje otrok na Debelem rtiču (Foto: Facebook)

V zdravilišču na Debelem rtiču so včeraj obeležili 20 let projekta Pričarajmo nasmeh, ki ga organizirata Rdeči križ Slovenije (RKS) in podjetje Engrotuš. Tudi letos bodo v okviru projekta na morju gostili 500 otrok iz socialno depriviligiranih družin iz vse Slovenije.

V teh dneh je v mladinskem zdravilišču in letovišču 113 otrok s Koroške, Notranjske, Zgornje Savinjske doline in Šaleške doline. Ti so se danes ob obeležitvi okrogle obletnice udeležili rajanja s skupino Čuki, so sporočili z RKS.

Petsto otrok, ki vsako leto v okviru v dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh letujejo na Debelem rtiču, izberejo območne enote RKS v sodelovanju s centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah.

Predsednica RKS Vesna Mikuž sicer razočarano ugotavlja, da je izbor iz leta v leto težji. “Na naših 56 območnih združenjih vsak dan poslušamo takšne in drugačne zgodbe. Včasih je težko presoditi, katera je bolj žalostna. Vse so,” je dejala.

“Po zaslugi družbe Engrotuš, enega naših najbolj zvestih donatorjev, se vsako leto 500 otrok tukaj na Debelem rtiču smeji … Ni malo tistih, ki so bili pred petnajst ali še več let tukaj kot srečni in nasmejani otroci, danes pa so prostovoljci Rdečega križa, animatorji, vzgojitelji,” je dodala Mikuž.

Anja Marjetič iz podjetja Tuš je poudarila, da je bil njihov projekt eden prvih tovrstnih, ki so mu kot pozitivnem zgledu sledili mnogi drugi.

J.S., STA