Streha OŠ Šmarje pri Kopru je popravljena

0
240
(Foto: Pixabay)

V Šmarjah pri Kopru so sanirali posledice neurja z močnim vetrom, ki je 28. avgusta odkril 250 kvadratnih metrov strehe osnovne šole in poškodoval še nekaj objektov v okolici. To so naredili s pomočjo donacije Gorenjske banke v vrednosti 100.000 evrov. Pouk na šoli sicer poteka že od 3. septembra.

 

Gradbena dela so trajala nekaj več kot en mesec. Poleg strehe so obnovili še ograjo in reflektorje na šolskem igrišču, so sporočili z mestne občine Koper.

Streho je 28. avgusta odkril orkanski veter, ki je zajel višje ležeče kraje v slovenski Istri, v času ko je v nižje ležečih krajih v okolici padla rekordna količina padavin. Gorenjska banka je že 30. avgusta namenila 100.000 evrov za obnovo šole.

Koprski župan Aleš Bržan je v ponedeljek skupaj s predsednikom uprave banke Mariom Henjakom obiskal šolo in ob tej priložnosti poudaril, da je banka sama pristopila do občine ter ponudila denarno pomoč, ki je bila poleg tega tudi hitra. To je po njegovih besedah dokaz, da še obstajajo družbeno odgovorna podjetja in organizacije, ki so pripravljene pomagati. Župan je pohvalil tudi delavce šole, ki so v prvih dneh po neurju sami usposobili prostore za začetek pouka.

C. R., STA