Na konferenci Inštituta za varnostno kulturo poudarili pomen vzgojno-izobraževalnih institucij pri preprečevanju nasilja nad in med mladimi

0
267
(Foto: Freepik)

Inštitut za varnostno kulturo je v Ljubljani pripravil konferenco na temo varnosti in nenasilja v vzgojno-izobraževalnih zavodih ter vlogi inštitucij in skupnosti pri preprečevanju nasilja. 

 

 

Včerajšnja konferenca na temo varnosti in nenasilja v vzgojno-izobraževalnih zavodih je bila namenjena razpravi o vlogi inštitucij in skupnosti pri preprečevanju in obravnavi nasilja. Na njej sodelujejo zaposleni v vrtcih, šolah, centrih za socialno delo in vzgojno-izobraževalnih zavodih. Kot predavatelji so se konference udeležili tudi predstavniki tožilstva, policije in inšpektorata za šolstvo.

Ob dogodku so na spletni strani inštituta zapisali, da varna vzgojno-izobraževalna skupnost potrebuje sodelovanje inštitucij in širše skupnosti. “Pri tem imajo zelo pomembno vlogo zaposleni v vrtcih in šolah, ki skupaj s starši pomagajo pri razvoju in oblikovanju osebnosti otrok in mladostnikov, da bodo v prihodnosti lahko soustvarjali (bolj) varno skupnost,” so navedli.

C. R., STA