Potekal je Otroški bazar

0
156
(Foto: STA)

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je 2. in 3. septembra potekal Otroški bazar, največji slovenski sejem za družine. Sejem je ponujal pestro dogajanje, med drugim številne delavnice, bogat kulturni program in športne aktivnosti.

V okviru bogatega programa so otroci in starši prvi vikend novega šolskega leta rajali na zunanji ploščadi, pred Bazarkovim odrom, ki je med drugim gostil Ribiča Pepeta, Repke in BQL, kuhali v Bazarkovi kuhinji, ustvarjali in se izobraževali v tematskem kotičku, spoznavali živali na prostoru Bioexo, starši pa so nabirali informacije in izdelke v okviru sejemske ponudbe.

Novost letošnjega bazarja je bil Atopic Expo, ki bo v organizaciji Društva AD odgovarjal na vprašanja o atopijskem dermatitisu. Letošnja tema svetovnega dne, ki bo 14. septembra, so ravno otroci in mladostniki, bolj natančno psihosocialno breme, ki ga atopijski dermatitis prinaša v njihovo življenje. Mladi so bili deležni brezplačnih dermatoloških nasvetov, predavanj o pomenu primerne hrane za zdravo kožo, pa tudi predavanj dermatologov o alergijah in alergijskih reakcijah.

Bazar je v okviru Srečanja nosečnic in mladih staršev odgovarjal na vprašanja o pripravi na porod in prihodu novega družinskega člana.

V okvirju bazarja je potekala dobrodelna akcija zbiranja denarnih prispevkov za prizadete v ujmah.

C. R., STA